Gazon moderne boswoning Dwingeloo

Rondom een boswoning in Dwingeloo heeft Elverdink Hoveniers natuurlijke aanpassingen uitgevoerd. Voor de verbetering van het gazon is naar aanleiding van een bodemanalyse de bovengrond eerst geëgaliseerd. Daarna is zeewierkalk en MixProf Fertisoil 3-2-3 (+Trichoderma & bacteriën) aangebracht waarna de bovengrond is gefreesd. Vervolgens is de bosgrond verrijkt met gezeefde teelaarde met daaromheen compost. Na het gazon te hebben geëgaliseerd en licht te hebben verdicht is het gazon machinaal ingezaaid met onze eigen rotorkop en zaaicombinatie. De toegangsweg en het pad bij de woning moeten ook in de natuurlijke omgeving passen, daarom is gekozen voor leemhoudend woudzand wat na het aanbrengen geëgaliseerd en verdicht is zodat er een ouderwetse zandweg als toegangspad is ontstaan.

MixProf Fertisoil 3-2-3 (+Trichoderma & bacteriën) is een organische grondverbeteraar voor een gezonde bodem. Door toevoeging van bacteriën en schimmels ontstaat de juiste basis voor planten en gazons om een sterk wortelgestel te vormen. Hierdoor wordt ook de luchtvochtigheid in de bodem beter geregeld. MixProf Fertisoil wordt regelmatig toegepast op arme-, nieuwbouw- en renovatiegronden.

Bijlagen

Bron bijlagen: NDC mediagroep