Voortuin die het hele jaar bloeit in Drachten

Elverdink Hoveniers kreeg van de opdrachtgever mee: ‘maak nu eens een tuin die bijna het hele jaar door bloeit, veel uitstraling heeft en waar we weinig onderhoud aan hebben.’

Met open armen hebben we deze opdracht aangenomen.

Na het uitzoeken van bijpassende beplanting qua kleur en bloei in verschillende periodes is stapje voor stapje het schitterende beplantingsplan samengesteld. De Taxus hagen en Taxus pyramides werden in de tuin geplant. De donkerblauw geverfde plank en palen geven een hele speciale dimensie aan de voortuin. De beplanting doet het zo geweldig mooi, op zomerdagen komen er verschillende soorten vlinders in deze rijkbloeiende voortuin. Ook zijn bijen en andere insecten aanwezig. In het najaar als veel bloemen zijn uitgebloeid geven de uitgebloeide bloemknoppen een bijzondere herfst uitstraling. In het vroege voorjaar komen de bijzondere bloembollen als eerst uit de grond waarna de beplanting soort voor soort gaat uitlopen, groeien en bloeien. Dat mensen blijven staan om naar deze voortuin die het hele jaar door bloeit te kijken is dan ook een bekroning op onze werkzaamheden.