Tuinaanleg Groningen

Voor een tuin in de splinternieuwe wijk nabij het Europapark in Groningen hebben wij een nieuw tuinontwerp mogen laten maken.

Hoogteverschil in de tuin
De taludtuin beschikt over een hoogteverschil van ruim 1,80 meter. Aan de achterkant van de tuin ligt water. De familie wil graag bij het water kunnen vertoeven. Daarom is hier een terras in getekend van Oudhollandse tegels in de kleur grijs en in de maatvoering 60x60cm. De tegels worden na het leggen gevoegd met Gatorsand. Een waterdoorlatende voeg die ervoor zorgt dat onkruid geen kans krijgt om tussen de tegels te groeien. Omdat het terras lager ligt dan de grondopslag zijn er staande U-elementen aangelegd die fungeren als grondkering. Naast het terras zijn plankieren aangelegd waar bomen in worden geplant. Aan de andere kant van de tuin tegen het water komt een grote houten zitvlonder.

 

Oudhollandse traptreden naar het water
Om het hoogteverschil tussen het terras en de achterdeur op te vangen is er van massieve Oudhollandse traptreden van 1×2 meter en 1×1 meter een exclusieve trap ontworpen. De traptreden zweven als het ware over elkaar heen en maken een weg naar het terras aan het water. De trap geeft een geweldig luxe effect. In de trap worden tuinspots aangelegd om ervoor te zorgen dat de trap zelfs in een donker straalt en wordt belicht. De traptreden worden gelegd in een speels verband waardoor er iets minder strakke lijnen komen. Dit geeft deze tuin een speels karakter. Het gazon wordt glooiiend aangelegd om de tuin natuurlijke uitstraling te geven.

Voor de kinderen is er een trampoline ingegraven en is er boomschors aangelegd als halfverharding op de speelplaats van de kinderen.