Tuinontwerp Leeuwarden

Dit tuinontwerp is gemaakt voor een tuin in het centrum van Leeuwarden. Er is veel aandacht besteed om een tuin te realiseren met eigenwijze vormen en lijnen. Deze tuin heeft zijn eigen charme en kenmerken door het lijnenspel en de objecten in de tuin. Er is een verhoogde vijver meegenomen in het ontwerp met een tuinmuur en daarin een muurwaterbron. Het terras is deels speels en deels strak en vierkant getekend wat een mooie samenhang van lijnen en vormen geeft.

Net als de verhoogde vijver zijn er ook verhoogde borders getekend. Verhoogde borders zijn modern en een echte trend aan het worden. De verhoogde elementen geven hoogte en diepte in de tuin. Daarnaast hoeft men niet op de knieën te zitten tijdens het onderhouden van de borders. Bij het uitzoeken van de beplanting kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor beplanting dat langs de borderrand naar beneden hangt wat een prachtig gezicht geeft.

Voor de kinderen wordt er een hut, speeltoestel met glijbaan en een zandbak gemaakt zodat ook zij kunnen genieten in de nieuwe tuin. Het houtwerk in de tuin bestaat uit pergola’s en een plankier. De plankier fungeert ook als zitbank. Vanwege privacy en opdeling van de tuin wordt er bamboe aangeplant. Dit geeft de mogelijkheid om beschut te zitten en levert kleur en leven in de tuin.