Tuinontwerp Techum in Leeuwarden

Deze tuin springt eruit vanwege zijn vormen en diversiteit van elementen die zijn gebruikt tijdens de tuinaanleg. De hovenier van Friesland mocht voor deze klant in deze kindvriendelijke buurt een tuinontwerp maken. En dat werd gerealiseerd door middel van de wensen en behoeften van de klant. Door onze tuinontwerper Wilfried Reuvers zijn expertise en creativiteit is een prachtig tuinontwerp tot stand gekomen. Achter huis worde Oudhollandse tegels gebruikt voor een terras, achter in de tuin wordt van dezelfde tegels een verhoogd terras gemaakt. Boven het terras komt zwarte pergola met een harmonicadoek die de zitplek schaduw geeft in de zonnige maanden van het jaar.

Vanuit huis is in de zichtlijn een stukje klinkerverharding aangelegd net als voor in de tuin. De strakke lijnen van de klinkerpaden zorgen voor een onderbreking in de tegeloppervlaktes wat op zijn beurt een speels karakter geeft. In de zichtlijn van de achterdeur is na de klinkerverharding een hardhouten plankier aangelegd. Een echte blikvanger! Deze plankier loopt over naar een eettafel waar het gezin zomers gezellig aan kan eten. Voor in de tuin komt ook een hardhouten plankier tegen de gevel van het huis.

Voor de kinderen wordt een trampoline ingegraven naast het verhoogde terras. Deze trampoline wordt omringd door prachtig bloeiend kattenkruid en siergrassen. In de overige borders zijn voornamelijk vaste planten en enkele struiken opgenomen die de tuin kleur en leven geven.