Tuinontwerp Drachten

Wat een fantastisch tuinontwerp is dit geworden. Hier gaat ons hart sneller van kloppen! Een mooie gebalanceerd en uitgelijnde tuin met strakke en exclusieve elementen die elkaar goed aanvullen. De strakke lijnen en elementen worden afgewisseld door elementen met natuurlijke en speelse karakters.

Natuurlijke oevertalud
In de tuin wordt een natuurlijke oever aangelegd met een taludvormig gazon dat naar de waterkant afloopt. De walbeschoeiing bestaat uit gebundelde wilgentenen, de zogenaamde wiepen. De wiepen beschoeiing is tevens een effectieve vorm van natuurlijke oeverbescherming. De constructie, bestaande uit 2 rijen palen met wilgentakken of wiepen ertussen, voorkomt afkalving. Daarnaast vervult de wiepen beschoeiing ook haar waterkerende functie op een eenvoudige en milieuvriendelijke manier.

Duurzaam hout
In deze tuin gaat gebruik worden gemaakt van duurzaam hardhout met het keurmerk FSC. Het hardhout heeft een zeer hoge levensduur. Het hardhout wordt gebruikt om de vlonders, steigers en de zitbank mee te maken. Op de vlonder kan de familie genieten van hun idyllische woonplek aan het water en aan de steiger kunnen ze met hun eigen boot aanmeren en hier kan de boot liggen aan haar vaste ligplaats. De zitvlonder is te bereiken via de traptreden aan beide kanten. De grondkering tegen de vlonder wordt gemaakt van schanskorven met robuuste stenen.

Robuuste stoere traptreden
In de hele tuin worden dezelfde type en formaat tegels gebruikt, namelijk; Oudhollandse staptegels van 100x100x5 cm in grijze kleur. Om het huis worden ze in strakke lijnen tegen elkaar aangelegd met een speciaal voegmiddel die zorgt voor een strakke afwerking en zorgt er bovendien voor dat onkruid niet tussen de tegels groeit. De tegels door het gazon liggen als staptegels uit elkaar en de tegels naar de zitvlonder worden aangelegd op een aflopend talud waardoor we een mooie robuuste en stoere trap maken. Aan de zijkanten van de trappen worden kleurrijke vaste planten aangeplant zodat de trap een echte eyecatcher wordt.

Moderne strakke omvangrijke vijver
In de achtertuin tegen het terras wordt een luxe en strakke vijver aangelegd. De vijver gaat beschikken over een loopsteiger over het water en een ingebouwd looppad in de vorm van stapstenen die deels onder water liggen. Hierdoor creëer je een vijver die in de tuin hoort en daar echt onderdeel van is. De vijver wordt afgewerkt met luxe strakke afdekplaten van natuursteen.