Voldoet uw tuin niet meer aan uw voorkeuren en wensen?

Een gemiddelde tuin is circa eens in de 10 jaar toe aan een opknapbeurt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De tuin sluit bijvoorbeeld niet goed meer aan bij uw wensen door bijvoorbeeld een verbouwing. Het kan ook zijn dat om welke reden dan ook, de tuin verwaarloosd is geraakt.

Tuinrenovatie werkzaamheden

  • Onkruid verwijderen;
  • Bomen en struiken snoeien;
  • Planten en bomen verwijderen of verplaatsen;
  • Grond af- en aanvoeren;
  • Straatwerk, vlonders, schuttingen en vijvers herstellen;
  • Gehele tuin herstellen op basis van een nieuw tuinontwerp.

Het voordeel van tuinrenovatie is dat de basis van uw tuin grotendeels bewaard blijft. Elverdink Hoveniers zal kijken welke planten verplaatst gaan worden en welke planten en bomen gesnoeid moeten worden. Bij tuinrenovatie wordt vaak hergebruik uitgevoerd met bestaand straatwerk, planten en bomen. Uw tuin wordt grondig opgeknapt, zonder dat u alles opnieuw moet aanschaffen.

Bodemverbetering

Een tuin wordt gevormd door een goede bodem. Wanneer u tuin niet meer optimaal presteert kunt u ons inschakelen. Wanneer een bodem uitgeput is en te weinig grondstoffen bevat komt de tuin niet tot z’n recht. Wij kunnen onderzoeken welke voedingstoffen niet meer aanwezig zijn. Dit kan door middel van grondmonsters en een bodemprofiel. Op basis van deze testen kan de tuin door middel van bodemverbeteraars weer vruchtbaar worden. De bodem zal de voedingstoffen gemakkelijk opnemen waardoor uw tuin weer tot leven komt.

Herinrichting

Wilt u weer overzicht in uw tuin? Wij zorgen ervoor dat uw borders worden heringedeeld. Sommige bloemen, planten en struiken kunnen op zonnige plekken beter groeien. Borders kunnen worden verrijkt met compost of bodembemesting om de juiste ondergrond te creëren voor de planten en struiken die er in staan. De opdeling van het aantal planten en de soorten in een border kunnen aangepast worden door Elverdink Hoveniers. Onze medewerkers denken graag met u mee om de juiste keuzes te maken.

Renovatieplan

Een renovatieplan kan bestaan uit een aantal globale schetsen. Indien gewenst realiseren wij een compleet tuinontwerp op basis van renovatie. Wellicht heeft u al een idee voor tuinrenovatie maar misschien ook niet. U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen adviseren omtrent het hergebruik van de materialen en de inpassing ervan in een nieuw ontwerp.