Homepagina | Schutting

Maak kennis met

Schutting

Het grootste voordeel van een erfafscheiding is dus privacy. Maar er zijn nog andere voordelen die een erfscheiding met zich mee brengen. Het beschermt u erf tegen inbrekers omdat zij aanzienlijk meer moeite moeten doen om binnen te komen. Daarnaast zorgt afbakening van uw tuin ervoor dat kinderen en/of huisdieren niet kunnen weglopen. Erfafscheiding hebben naast de genoemde voordelen een grote invloed op de uitstraling en sfeer in uw tuin.

Een schutting geeft een snel resultaat gezien een schutting niet jarenlang hoeft te groeien en dicht moet worden. Als de schutting staat kunt u meteen van uw privacy genieten. Schuttingen zijn er in vele soorten en vormen te vinden. Hieronder een aantal voorbeelden van schuttingen waar Elverdink Hoveniers in gespecialiseerd is.

 

 

Zweedse rabbat

Zweedse rabbat schuttingen zijn een opkomend fenomeen. De laatste jaren zien we dat deze schutting in optrek is. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in de aanleg van deze schutting. De rabatdelen zorgen voor een dichte wand tussen u en uw buren of een weg of drukke plaats. Privacy is gegarandeerd. Ook door weersinvloeden en de werking van het hout bij schommelende temperaturen, blijft de schutting altijd gesloten. Op de rabatplanken zit een zogenaamde veer en groef die in- en over elkaar vallen. Om de schutting netjes af te werken wordt een dekplank boven op de schutting gemonteerd. Onder de onderste plank van de Zweedse rabat schutting wordt een hardhouten plank geplaatst die zorgt voor grondkering. Zo komt er geen grond of water tegen de rabat planken en voorkomt u houtrot en verpaupering van het hout. Zweedse rabbat planken zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren; Blank, zwart, bruin, antraciet, donkergrijs en wit.

Hout beton schutting

Deze schutting bestaat uit kant en klare houten panelen, betonpalen en betonnen tussenschot voor de grondkering. De schutting is gemakkelijk te plaatsen en is relatief stevig en robuust. Deze schutting is verkrijgbaar in vele soorten en kleuren en kan afgewisseld worden met bijvoorbeeld een gaaspaneel met een klimop.

Horizontale/verticale lat om latschutting

Deze schutting is in twee opties verkrijgbaar, namelijk verticaal en horizontaal. De schutting wordt gemaakt met zogenaamde lamellen door de planken om en om te plaatsen. Dit gebeurt aan beide kant van de palen van de schutting. De wind kan er doorheen komen en privacy is gegarandeerd. De schutting heeft een strakke en robuuste uitstraling.

Schutting hardhouten latten

Deze moderne schutting geeft een karakteristieke uitstraling. Het ziet er enorm strak en luxe uit en geeft door de hardhouten kleur een tropische tint aan de tuin. Omdat de latten van hardhout zijn, heeft de schutting een hele lange levensduur. De hardhouten latten worden aansluitend aan elkaar geplaatst op een degelijk frame met hardhouten palen.

Overige schuttingen waar wij ook ervaring mee hebben om aan te leggen zijn;

  • Heidematten, bamboeschermen en wilgentenenmatten
  • Engels hekwerk
  • Tuinmuren
  • Gaaspanelen met klimop
  • Kunststof schuttingen
  • Schanskorven
  • Natuurlijke hagen

Natuurlijk kunnen deze verschillende erfafscheidingen met elkaar gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een houten schutting met daartussen enkele gaaspanelen met Hedera-klimop als begroeiing. Dit geeft een speels karakter aan de tuin en bovendien creëert u groen in de tuin wat een onderbreking is van het strakke houtwerk. Het liefst maken wij bij de houtproducten gebruik van houtsoorten met een hoge levensduur en een goede duurzaamheidsklasse.

Houdt er wel rekening mee dat voor het plaatsen van erfafscheidingen regels gelden. De maximale hoogte van een schutting in de voortuin is 1 meter. In de achter- en zijtuin mag de schutting niet hoger zijn dan 2 meter