Tuinaanleg Eastemar

In Eastemar heeft Elverdink een tuin genoveerd. Wensen en behoeften zijn besproken en een prachtig ontwerp is tot stand gekomen. De klant zocht een hovenier in Friesland en zijn bij Elverdink Hoveniers uitgekomen met een prachtig resultaat.

Zitbank van U elementen

Tijdens de tuinaanleg in Eastemar is een zitbank gemaakt van U-elementen. Betonnen U-elementen zijn multifunctioneel om te gebruiken in een tuin. Ze kunnen eenvoudig worden gebruikt als borderrand. De borderranden komt de beplanting nog meer tot hun recht en de tuin krijgt een geheel nieuw uiterlijk. U kunt de elementen ook eenvoudig te gebruiken voor houtopslag en creatieve bouwwerken in de tuin. De paden aangelegd met gebakken waalformaat en de terrassen met een GeoCeramica een keramische tegel welke kleurvast en kras vast is. Tegels zijn af-gevoegd zodat er geen onkruiden tussen kunnen gaan groeien.

Robuuste pergola’s

Deze klant wenste een robuust element dat body geeft aan de tuin. Gekozen is voor een stevige pergola met Douglas palen van maar liefst 20×20 cm. Deze brede palen zorgen voor een robuuste uitstraling. Onder aan de pergolapalen zijn klimopplanten geplaatst die prachtig in bloei staan rondom de pergola. De pergolapalen zijn voorzien van anti houtrot smeermiddel waardoor de palen onder de grond niet wegrotten.

Onderhoudsvriendelijke borders

Voor de borders is gekozen om het zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Een beetje meer beplanting per vierkante meter om de border goed op te vullen met planten en bloemen. Bodembedekkers met daartussen beplanting wat circa 40 cm boven de grond bloeit en mooie kleureffecten geeft aan de tuin. De dichte beplanting zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien.