Japanse tuin in Oudega

Een Japanse tuin staat bekend om zijn karakteristieke uitstraling waar beplanting, water, natuursteen en tuinelementen voor veel ontspanning en plezier zorgen. De ornamenten zorgen voor evenwicht en aansluiting op de gehele vormgeving wat rust met zich mee brengt.

In Oudega heeft Elverdink Hoveniers een oosterse tuin aangelegd waarin de vijver een grote rol speelt. In de vijver heeft de Oosterse decoratieve loopbrug een exclusief beeld, verder zorgt de beplanting in en rondom de vijver voor een rustgevend beeld. Het hoofdterras bestaat uit natuursteen welke in mozaïek vorm verwerkt zijn en daarna ingevoegd is. De looppaden zijn gemaakt van grind. Op meerdere plaatsen in de tuin zijn grote natuurstenen verwerkt welke passen in een Japans / oosterse tuin.

De beplanting bestaat uit verscheidene groenblijvende bodembedekkers o.a. sedum,  Japanse acer,s, bijzondere bloeiend en besdragende struiken, groenblijvende bamboe en passende bloeiende bomen. De tuin beschikt over meerdere ornamenten waaronder Boeddha beelden die de Oosterse sfeer benadrukken. Een zeer geslaagde Japanse – oosterse tuin gerealiseerd na een tuinrenovatie in Friesland welke een bijzondere exclusieve sfeer heeft.