Denk aan de vogels

Gun vogels gevarieerde winterkost! Geef ze zaden, appels, peren, krenten, zonnebloempitten, broodkruimels of pinda's. Door verschillend vogelvoer aan te bieden, komen er allerlei verschillende vogels naar je tuin. Dat maakt je tuin levendig!     Zout...

Tuintips januari

Blijf in de winter wel omkijken naar kuipplanten, opgeslagen in een garage of schuur. Ze hebben nog steeds water nodig en ook wat frisse lucht.   Vissen voeren Als het beneden de 6 graden is, hoef je vissen niet meer te voeren! Heb je een net gespannen om de...

Happy new year!

Wij wensen u een aangenaam oud en nieuw en hopen u volgend jaar weer van dienst te mogen zijn.

Kerst tips

De donkere dagen voor kerst zijn er weer! Loop eens door de tuin en haal kerst uit eigen tuin. Denk bijvoorbeeld aan coniferengroen, hulst, klimop, Skimmia en Pieris. Ook de takken van de krulhazelaar zijn zeer decoratief in een kerststuk!   Kerstboom Duurzame...

Planten en snoeien december

Nieuwe beplanting zoals wintergroene struiken, coniferen en hagen, hou ze goed in de gaten of ze voldoende water krijgen. Ondanks een gevallen regenbui is het soms toch nodig om extra water te geven om uitdroging te voorkomen.   Snoeien tot eind december Snoeien...

Tip 10: Maak je tuin duurzaam

  Duurzaamheid doortrekken in je tuin is makkelijker dan je zou denken. Dit kan bijvoorbeeld al door keramische tegels te gebruiken of door je eigen water op te vangen. Een groen dak wordt ook steeds populairder: “Groene daken zijn niet alleen goed voor het...

Onderhoud december

Een volledig dichtgevroren vijver of regenton kun je voorkomen door er enkele tennisballen of een voetbal in te leggen. De zwakke plek is gemakkelijk stuk te maken als dichtvriezen op de loer ligt.   Onderhoud dakgoten Dakgoten schoonmaken! Het is een snel...

Tip 9: Haal de natuur in huis

  Help de natuur een handje en zorg voor een diervriendelijke tuin. Dit kan heel makkelijk met bloembollen, insectenhotels, vogelhuisjes en waterschalen. Deze kleine elementen zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit. Zo geef je de dagelijkse bezoekers...

Tuintips December

Hedera, ofwel klimop, geeft bloemen in de herfst en bessen in de winter. Zowel blad, bloem, als bes zijn te gebruiken in groene arrangementen in huis.   Tuinplan maken De decembermaand is een mooi moment om na te denken over de tuin. Wat wil je veranderen of...

Tip 8: Tuinieren 2.0 met fleur dansante

  Wie kent ze niet: de mooie, verse bloemboeketen die je thuis kunt laten bezorgen. Prachtige combinaties van bloembollen, wilde bloemen en groene stengels. Deze trend zet zich voort in de tuin. “Mensen willen niet meer een strakke rozentuin, maar een mooie mix...
[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module hide_currentbreadcrumb=”off” _builder_version=”3.21.1″ fontsbreadcrumbs_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumbs_line_height_tablet=”2″ fontsseperator_font_size_tablet=”51″ fontsseperator_line_height_tablet=”2″ fontsbreadcrumblinks_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumblinks_line_height_tablet=”2″ z_index_tablet=”500″][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Bekijk het nieuws rondom

Elverdink Hoveniers

Denk aan de vogels

Denk aan de vogels

Gun vogels gevarieerde winterkost! Geef ze zaden, appels, peren, krenten, zonnebloempitten, broodkruimels of pinda’s. Door verschillend vogelvoer aan te bieden, komen er allerlei verschillende vogels naar je tuin. Dat maakt je tuin levendig!

 

 

Zout strooien

Gemak dient de mens! We strooien vaak veel zout bij winterweer. Maar wist je dat deze zouten erg slecht zijn voor je planten? Het strooien van zand heeft dezelfde uitwerking maar is een zeer natuurvriendelijke manier van gladheidsbestrijding.

Tuintips januari

Tuintips januari

Blijf in de winter wel omkijken naar kuipplanten, opgeslagen in een garage of schuur. Ze hebben nog steeds water nodig en ook wat frisse lucht.

 

Vissen voeren

Als het beneden de 6 graden is, hoef je vissen niet meer te voeren! Heb je een net gespannen om de bladeren op te vangen? Dat kan in de winter blijven zitten. Het is een goede bescherming tegen de reigers.

Happy new year!

Happy new year!

Wij wensen u een aangenaam oud en nieuw en hopen u volgend jaar weer van dienst te mogen zijn.

Kerst tips

Kerst tips

De donkere dagen voor kerst zijn er weer! Loop eens door de tuin en haal kerst uit eigen tuin. Denk bijvoorbeeld aan coniferengroen, hulst, klimop, Skimmia en Pieris. Ook de takken van de krulhazelaar zijn zeer decoratief in een kerststuk!

 

Kerstboom

Duurzame kerst(boom) dit jaar? Koop een boom met een goede kluit (evt pot-gekweekt) en een flinke potmaat. Laat de boom enkele dagen acclimatiseren in schuur of tuin. Zet hem zo kort mogelijk in huis! Knip niet de top uit de boom en zet hem niet bij kachel of cv. Geef hem wel water! Na de feestdagen zo snel mogelijk naar buiten, (opnieuw acclimatiseren) en dan in de tuin planten!

Planten en snoeien december

Planten en snoeien december

Nieuwe beplanting zoals wintergroene struiken, coniferen en hagen, hou ze goed in de gaten of ze voldoende water krijgen. Ondanks een gevallen regenbui is het soms toch nodig om extra water te geven om uitdroging te voorkomen.

 

Snoeien tot eind december

Snoeien van de esdoorn, berk, haagbeuk, druif en vlinderstruik kan nog toch eind december. De druif mag eventueel nog iets later maar nooit na februari. De sapstroom van deze planten komt al vroeg op gang, daarom moeten ze voor het nieuwe jaar gesnoeid worden. Is snoeien niet je ding? Nodig ons uit om de werkzaamheden uit te voeren.

Tip 10: Maak je tuin duurzaam

Tip 10: Maak je tuin duurzaam

 

Tip 10: Maak je tuin duurzaam

Duurzaamheid doortrekken in je tuin is makkelijker dan je zou denken. Dit kan bijvoorbeeld al door keramische tegels te gebruiken of door je eigen water op te vangen. Een groen dak wordt ook steeds populairder: “Groene daken zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de beleving. Heb je een kleine tuin? Verdiep je dan eens in verticaal tuineren. Door het gebruik van groeiwanden creëer je een unieke verticale tuin, zonder enig ruimteverlies.”

Met deze tips in je achterhoofd heb je een koffer vol ideeën om van jouw tuin een magische plek te maken. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bezoek dan één van onze inspiratiepunten. Onze adviseurs denken graag met je mee!

Contact

Elverdink Hoveniers
Earnewarre 7, 9263 TB Garyp
(0511) 52 18 04
info@elverdinkhoveniers.nl

Volg ons:

Onderhoud december

Onderhoud december

Een volledig dichtgevroren vijver of regenton kun je voorkomen door er enkele tennisballen of een voetbal in te leggen. De zwakke plek is gemakkelijk stuk te maken als dichtvriezen op de loer ligt.

 

Onderhoud dakgoten

Dakgoten schoonmaken! Het is een snel vergeten klus die, als het met bakken uit de lucht komt, nogal eens een verstopping van de goot veroorzaakt. Op dát moment de ladder op gaan wil je niet!

 

Vorstschade voorkomen

Heb jij de slangen van hogedrukreiniger, slanghaspel (ook de spuitstukken) en de regendruppelinstallatie al geleegd en de buitenkraan afgesloten om vorstschade te voorkomen?

Tip 9: Haal de natuur in huis

Tip 9: Haal de natuur in huis

 

Tip 9: Haal de natuur in huis

Help de natuur een handje en zorg voor een diervriendelijke tuin. Dit kan heel makkelijk met bloembollen, insectenhotels, vogelhuisjes en waterschalen. Deze kleine elementen zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit. Zo geef je de dagelijkse bezoekers van jouw tuin de ruimte om te rusten, te voeden en te schuilen. Bijkomend voordeel: dagelijks een live concert van het rustgevende geluid van de vogels.

Contact

Elverdink Hoveniers
Earnewarre 7, 9263 TB Garyp
(0511) 52 18 04
info@elverdinkhoveniers.nl

Volg ons:

Tuintips December

Tuintips December

Hedera, ofwel klimop, geeft bloemen in de herfst en bessen in de winter. Zowel blad, bloem, als bes zijn te gebruiken in groene arrangementen in huis.

 

Tuinplan maken

De decembermaand is een mooi moment om na te denken over de tuin. Wat wil je veranderen of juist gaan creëren? Maak foto-voorbeelden en een eigen moodboard met je ideeën! Heb je hulp nodig? Wij kunnen je tenslotte professioneel advies geven over wat mogelijk is!

 

Bestrating

De winterperiode is bij uitstek geschikt om nieuwe bestrating aan te leggen. Hou er wel rekening mee dat door steeds meer bestrating wateroverlast op de loer ligt. Een mix van groen/bestrating en een plan van aanpak voor de juiste afvoer van hemelwater kan veel problemen voorkomen.  Hulp nodig? Laat het ons weten.

Tip 8: Tuinieren 2.0 met fleur dansante

Tip 8: Tuinieren 2.0 met fleur dansante

 

Tip 8: Tuinieren 2.0 met fleur dansante

Wie kent ze niet: de mooie, verse bloemboeketen die je thuis kunt laten bezorgen. Prachtige combinaties van bloembollen, wilde bloemen en groene stengels. Deze trend zet zich voort in de tuin. “Mensen willen niet meer een strakke rozentuin, maar een mooie mix van gekleurde bloemen en planten. Wij adviseren altijd een mix van voorjaars-, zomer- en najaarsbloemen. Sommige planten bloeien het jaardoor: denk bijvoorbeeld aan fleur dansante, fleur robuste of prairie garden. Dit is zeer onderhoudsvriendelijke beplanting, met een enorme belevingswaarde en een wisselende samenstelling. Hiermee is jouw tuin het jaarrond gekleurd.”

Contact

Elverdink Hoveniers
Earnewarre 7, 9263 TB Garyp
(0511) 52 18 04
info@elverdinkhoveniers.nl

Volg ons:

Snoeien november

Snoeien november

Eenjarige planten

Eenjarigen zoals vingerhoedskruid (foto) sterven af. Stel het afknippen en opruimen nog even uit. De dieren die je tuin bezoeken zijn je er dankbaar voor. Ze vinden er beschutting en voedsel!
 

Insecten, vogels en egels

Insecten, vogels en ook egels maken gebruik van onze tuin. Ze zoeken voedsel, beschutting en bescherming. Help ze daarbij door in hoekjes snoeiafval, blad, schors of takken te laten liggen.

Tip 7: Sfeervolle verlichting van in-lite

Tip 7: Sfeervolle verlichting van in-lite

 

Tip 7: Sfeervolle verlichting van in-lite

Natuurlijk wil je ook ’s avonds kunnen genieten in je tuin. Maar zonder licht – geen sfeer én geen tuin. Vijf maanden van het jaar is je tuin donker als je van het werk thuiskomt. Daarom mag sfeervolle verlichting niet ontbreken. Anne is liefhebber van het innovatieve merk in-lite: “Wij werken alleen maar met in-lite. Het is plug and play, ontzettend makkelijk. De keuze is oneindig, en het gemak groot. Het mooiste is: via een app kun je met één druk op de knop jouw complete verlichting bedienen.”

Contact

Elverdink Hoveniers
Earnewarre 7, 9263 TB Garyp
(0511) 52 18 04
info@elverdinkhoveniers.nl

Volg ons:

Contact

Elverdink Hoveniers
Earnewarre 7, 9263 TB Garyp
(0511) 52 18 04
info@elverdinkhoveniers.nl

Volg ons: