Tuinontwerp Ureterp door Elverdink Hoveniers. Voor een tuin in Ureterp hebben wij een tuinontwerp gemaakt. De wens was de aanleg van een moderne tuin. Daar zijn we creatief mee aan de slag gegaan. 

Uitwerking Tuinontwerp Ureterp

Er zal een looppad worden gemaakt van 100×100 Oudhollandse tegels. Een strakke tegel die direct voor strakke lijnen zal zorgen. De strakke lijnen in de tuin worden extra toegevoegd door middel van verhoogde borders waar meerstammige boom met vasteplanten in komen te staan. De verhoogde borders worden van Oudhollandse traptreden gemaakt. Het is een krachtig element die zorgt voor diepte in de tuin. De grote stoere 200×100 Oudhollandse tegels wordt de trap van gemaakt.

Ornament in moderne tuin

In de tuin is een ornament opgenomen om als duidelijk en zichtbaar krachtig element te fungeren. In de tuin zijn treur sierpeer bomen opgenomen. De mooie ‘Pyrus salicifolia pendula’ staat vooral bekend om zijn sierwaarde. Dit komt door zijn neerhangende takken en zijn grijze twijgen en bladeren. Daarnaast wordt er een verhoogde vijver in de tuin gebouwd.

De vijver in de tuin zorgt voor veel mensen voor rust; lekker luieren bij het water, het gespatter van het fonteintje, gezellig de vissen voeren en genieten van het verdere leven in het water. Een vijver straalt rust uit. Dit is dan voor veel mensen ook de hoofdreden om een vijver aan te leggen in eigen tuin. De strakke verticale scheidingswanden zorgen direct voor privacy, deze wanden zorg voor een unieke uitstraling, geven diepte in de tuin een geeft een modernen uitstraling. De wanden worden uitgelicht met Evo Dark waardoor er nog veel meer sfeer in de tuin komt en de tuin in het donker ook sfeer uitstraalt.