Uiteraard verdiept Elverdink Hoveniers zich in deze marktontwikkelingen die gaande zijn. Elverdink hoveniers heeft 5 tuintrends van 2018 voor u op papier gezet en kan u, bij belangstelling in deze tuintrends, van dienst zijn. Wij zijn een innovatief bedrijf en lopen hand in hand met nieuwe marktontwikkelingen en tuintrends. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden en implementatie van deze tuintrends in uw eigen tuin.

1. Permacultuur

Wat is er nou fijner dan bij het avonddiner eten uit een bord met zelf verbouwd voedsel uit eigen tuin? Het woord permacultuur is een onbekend fenomeen maar maakt zijn intrede in de Nederlandse tuinen. U kent het wel, mensen die hun eigen groentetuin hebben. Permacultuur gaat verder dan dat. Permacultuur houdt in dat je een eetbare tuin creëert met lokaal vers en gezond voedsel. Er zijn meer dan 400 planten die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat en wat super gezonde en eetbare producten zijn. U kunt uw eigen permacultuur tuin ontwerpen of u doet dit met enige hulp. U kunt uw eigen voedsel oogsten en opeten. Gezonder en duurzamer kan het niet. En wat is er nou heerlijker dan in uw eigen tuin bezig te zijn om duurzaam voedsel te verbouwen? Neem een kijkje op www.permacultuurnederland.org.

2. Houtwerk

Robuuste pergola’s, veranda’s en vlonders geven je tuin extra body. De dikke balken met de typische houtkleur zal je niet snel over het hoofd zien. Vaak wordt er Douglas hout gebruikt een vrij harde en duurzame naaldhoutsoort. Maar er komt ook een oude bekende terug: eikenhout. Goed te bewerken en hard, betrouwbaar hout. Daarnaast is eikenhout tegen weer en wind bestand. Houten palen die deels in de grond staan worden ingesmeerd met zwarte teer om houtrot te voorkomen en waardoor de levensduur wordt verlengd. Houtwerk gaan we dus veel meer terugzien in 2018. Ook houten tuin- en zitbanken nemen in populariteit toe. Een eigen plekje creëren op een zonnig plekje in uw tuin, hier wilt u toch graag even tot rust komen?

3. Keramische tegels

Deze tegel gaat alleen maar in populariteit toenemen! Het is een betonnen tegel met daarop een keramische toplaag. Deze laag is bestand tegen alle weersomstandigheden en is goed schoon te houden door het gladde oppervlak. Ideaal toch? Duurzaam en onderhoudsarm. En de betonnen dragen maakt de tegel sterk en minder kostbaar. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om op betonnen tegels allerlei lagen te printen. Hierdoor kunnen materialen levensecht worden nagebootst. Denk bijvoorbeeld aan hout en natuursteen, maar dan met de voordelen van een keramische laag. Ook designs gaan we steeds meer zien. Nu liggen er vaak nog zwarte of antraciet tegels, maar komend jaar worden dat steeds meer verschillende printjes.

4. In-lite verlichting

Verlichting geeft iets extra’s aan je tuin. Het geeft de tuin een sprookjesachtig en onwerkelijk effect en is bovendien erg praktisch. Denk aan lampjes die je oprit aangeven of het pad verlichten. Maar ook als het donker is kun je nog gezellig in je tuin zitten. De toekomst van buitenverlichting is LED-verlichting. LED-licht heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van halogeen lampjes. Het is wel 80% zuiniger, gaat 10 keer zo lang mee en kan een natuurlijk lichtkleur geven. Met verlichting is het mogelijk om elk element in de tuin of zelfs de hele tuin op de juiste manier te verlichten. In de donker geeft de tuin op deze manier ook uitstraling en de aandacht die het verdiend.

5. Onderhoudsarme tuinen

Hebt u weinig tijd voor het onderhoud van uw tuin of heeft u geen groene vingers? Het onderhoud van uw tuin kunt u uitbesteden aan een hovenier of u probeert tijdens de aanleg van de tuin voor de meest onderhoudsvrije oplossingen te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een tegelbestrating met voegen waardoor onkruid geen kans krijgt. In uw borders kunt u kiezen voor bodemgroeiers die er voor zorgen dat onkruid ook geen kans krijgt omdat de planten de hele bodem innemen en bedekken. Ook kunt u kiezen voor kunstgras in plaats van een gazon waar u periodiek moet maaien. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden in uw tuin om het onderhoud beperkingen op te leggen.