Tuinaanleg Drachten

Door middel van verschillende gesprekken tussen Elverdink Hoveniers en de klant zijn de wensen en behoeften van de klant ik kaart gebracht. Op basis van deze gesprekken en gegevens is een schitterend tuinontwerp gemaakt.

Verharding met een bijzonder patroon

De tegels die uitgekozen zijn door de klant zijn uniek. Een strakke lichte tegel (Forest Nordic White van Marlux Design Forest) met de afmetingen 80x40x4cm met een houtpatroon. Een bijzondere tegel die een laminaat-achtige uitstraling heeft. De tegels zijn gevoegd met een LM Aqua voeg in de kleur zilvergrijs. Tussen de tegels is een klein pad met klinkers (Terra Novara Antica) in waalformaat aangelegd. De klinkers onderbreken de strakke tegels en geven een speels karakter aan de tuin.

 

 

Houtelementen

Boven het klinkerpad tussen de tegels is een tafel gemaakt van Lariks Douglas hout. De palen van de tafel hebben een robuuste dikte van 12×12 cm en het tafelblad bestaat uit Douglas planken in drie verschillende maten. In het verlengde richting van de schutting is een plankier gemaakt van hetzelfde hout. Net als de tafel is de plankier ook gemaakt van drie verschillende plankmaten en loopt deze maatvorming over op de schutting wat zorgt voor een mooie overgang in lijnen.

Op de erfgrens in de achtertuin is een schutting gemaakt van Lariks Douglas hout in drie verschillende maten. De verschillende planken leveren een luxe en speelse uitstraling.

In de tuin zijn pergola’s geplaatst. De pergola’s bestaan uit Lariks Douglas palen 15x15cm dik en overbruggen de hele breedte van de tuin. Onder bij de pergolapalen worden klimplanten geplaatst die de palen gaan opvullen met kleur en leven. Op de schutting worden balkdragers van hout bevestigd waar 4 palen naar de pergola worden ingekeept. De klimplanten kunnen op deze manier door de hele tuin op de pergola’s groeien.

 

Tuinverlichting

Om de tuin ook s’ avonds een sfeervol karakter te geven is er tuinverlichting aangelegd. De tuinspots zijn geplaatst bij mooie elementen in de tuin zoals de plankier, de bomen in de verhoogde border en de schutting met beplanting ervoor.

Verhoogde borders
Aan één zijkant van de tuin is een verhoogde border geplaatst door middel van Oudhollandse opsluitbanden van 7 cm dik. In de borders wordt dichte beplanting aangeplant zodat de bordervakken geheel dichtgroeien en er weinig onderhoud aan te pas hoeft te komen.