Tuinaanleg Drachten

In Drachten hebben wij dit voorjaar een moderne strakke tuin mogen aanleggen. In de tuin is veel aandacht besteed aan strakke lijnen en strakke en exclusieve materiaalkeuzes.

Verharding
Voor de twee terrassen is de keuze gevallen op GeoCeramica Evoque tegels. Een tegel die relatief licht van kleur is. De tegels geven een warme en exotische uitstraling. De paden in de tuin zijn gemaakt van Oudhollandse klinkers in dikformaat. Een zeer strakke klinker in antraciet kleur. De voegen van de klinkerpaden zijn bestrooid met zilverzand en de tegels gevoegd met een LM Aqua voeg in de kleur; zilvergrijs. Deze voeg zorgt voor een strak en netjes terras en geeft onkruid geen kans om tussen de tegels te groeien.

In deze tuin in Drachten is een twaalf meter lange verhoogde border gemaakt die circa 45 cm hoog is. Oudhollandse stapelelementen in de kleur antraciet zijn hiervoor gebruikt en passen goed bij de Oudhollandse klinkers. Grondverbetering in de borders is toegepast aan de hand van compost, zwarte grond en wormengrond. In de borders zijn hortensia’s en siergrassen aangeplant. In de border, tussen de plantensoorten zijn over de breedte van de border zwarte Lariks Douglas palen geplaatst met tussenruimtes om decoratie te creëren en de lange border te onderbreken.

Robuuste pergola
Met 15x15cm dikke Lariks Douglas palen in zwarte kleur is een prachtige robuuste pergola gebouwd. De Pergola straalt kracht uit door de dikke palen en 2,50 meter hoogte. Er zijn zes staanders geplaatst in het terras met 3 liggers op de bovenkant die ingekeept zijn en 20 cm uitsteken. Op de bovenkant van de pergola zijn bamboepanelen bevestigd die zorgen voor een schaduwplek op het terras. De bamboepanelen geven een tropische tint aan de tuin.

Kunstgras
De tuin is bijna volledig onderhoudsarm. Er is gekozen voor Terras en trends kunstgras de Belterwijde. Een strakke, egale en kleurechte grasmat gedurende het hele jaar. De klant hoeft niet meer te maaien en het kunstgras is bijna niet te onderscheiden van echt gras.