Tuinontwerp Leeuwarden

Onlangs is er namens Elverdink Hoveniers weer een prachtig tuinontwerp gemaakt door Reuvers Buro voor Groene Ruimtes. Het betreft een aanzienlijke tuin in een buitenwijk van Leeuwarden. De relatief grote tuin wordt aangekleed met veel verschillende elementen waardoor de tuin een exclusieve uitstraling krijgt. De verharding bestaat uit klinkerpaden, kleine terrastegels en grote terrastegels. Het terras achterin de tuin bestaat uit grote Oudhollandse tegels (80x80x5 cm) waar een deel verhoogd wordt en er een opstap wordt gecreëerd. Dit geeft een luxe uitstraling en er ontstaat diepte in de tuin. In de achtertuin zijn nog bijzondere elementen meegenomen. Zo wordt er een prachtige in beton gegoten vijver aangelegd en een houten plankier die fungeert als zitbank. Tussen de verharding wordt een gazon aangelegd zodat het geheel niet bestaat uit bestrating. Op de verhoogde bloembakken wordt ook een zitbank van hout gemonteerd.

In de voortuin worden dikformaat klinkers gelegd die afgewisseld worden met blokhagen, gebroken grind en beplanting. Dit geeft een speels karakter en geeft een creatieve uitstraling door de afwisseling van de verschillende tuinelementen.