Tuinontwerp Wergea

Wij hebben dit prachtige tuinontwerp mogen maken voor een tuin in het Friese Wergea in de buurt van Leeuwarden. Het tuinontwerp is gemaakt voor een relatief ruime tuin. In het ontwerp is veel aandacht besteed een diversiteit aan elementen en materiaalkeuzen. Uit het ontwerp is af te leiden dat de tuin valt onder moderne strakke tuinen. De verhardingspatronen zijn strak en rechthoekig net als de vlonder, de zitbanken en de verhoogde borders. De strakke lijnen geven een prachtig beeld aan de zichtlijnen vanuit huis en vanuit de terrassen.

De tuin grenst aan water waardoor een prachtige strakke vlonder is meegenomen. Om de vlonder wordt een grondkering gemaakt van hardhouten elementen. De vlonder bij het water biedt deze familie de gelegenheid om aan het water te kunnen loungen en te genieten! Omwille van privacy kan de familie ook heerlijk vertoeven in de verdiepte zithoek bij de vlonder. Via een trap van robuuste Oudhollandse tegels kan de zithoek worden bereikt. De tegels zullen verspringen in diepte wat een mooi beeld geeft.

De pergola en de verhoogde borders met de bomen geven diepte aan de tuin. Deze verhoogde elementen bieden zorg aan het sfeerbeeld zodat de tuin niet vlak oogt. De bomen en de beplanting worden uitgezocht op kleur en dichtheid zodat de moderne strakke elementen worden gecompenseerd met natuurlijke en kleurrijke elementen. Deze unieke verhouding laat de tuin stralen!

Voor de kinderen wordt er een trampoline ingegraven met daar omheen bamboe, siergrassen en kattenkruid. Grenzend aan de pergola wordt een speelhuisje gemaakt van Lariks Douglas hout waar de kinderen op kunnen klimmen, in kunnen spelen en met een glijbaan het huisje weer kunnen verlaten. Aan de pergola wordt ook nog een schommel opgehangen. Kortom; allemaal speelplezier!