Tuinontwerp Ureterp

Dit tuinontwerp is gemaakt voor een tuin in buitengebied van het mooie dorpje Ureterp. We hebben dit tuinontwerp laten maken door Reuvers Buro voor Groene ruimtes. De tuin is een strakke moderne tuin met landschapselementen. Door de verscheidenheid aan elementen wordt er enorm veel sfeer aan toegevoegd. De vele borders zorgen met de beplanting voor groen en kleur.

Verharding
Voor de oprit en de bestrating in het terras is gekozen voor de klinkerverharding Terras en trends Jade. Deze dikformaat klinkers hebben een hoogwaardige kwaliteit waardoor deze goed valt te gebruiken in een oprit. Deze klinkers hebben ook een fantastische natuurlijke kleurstelling. Om het gehele oppervlakte te onderbreken zowel in de voor/ als achtertuin worden er banen met 50×50 cm tegels aangelegd. De onderbreking geeft diepte in de tuin en creativiteit met kleurspelingen. Vanaf de oprit loopt een tegelbaan over de gehele breedte van de tuin voor het huis langs. Vanaf het terras in de achtertuin loopt een baan tegels met staptegels in het gazon naar de houten terrasvlonder.

Om het huis worden grindpaden aangelegd zodat men om het huis kan komen om bijvoorbeeld de ramen te wassen. Onder het grind komen Nida Gravel platen. Dit zijn stabilisatieplaten die ervoor zorgen dat het grind op zijn plek blijft liggen. Ook kan de klant er nu een trapje etc. opzetten zonder dat het wegzakt in het grind. Zeer functioneel toepasbaar. Het grind dat is uitgekozen is Ardenner split grijs. Dit grind past goed bij de kleur van het huis en de rest van de verharding in de tuin.

Verhoogde borders en potterie
In de achtertuin komen twee verhoogde borders waar mooi kleurende bloemen en planten in komen. Ook wordt in elke verhoogde border een meerstammige boom aangeplant. In de voortuin worden 3 vierkante robuuste zwart polyester bloembakken geplaatst. Ook wel potterie genoemd. Deze 3 bloembakken zijn de blikvangers voor de voortuin en worden uitgelijnd half in het grind en half in de lage border. Een prachtig lijnenspel.

Houten tuinelementen
In de voortuin wordt een zitbank gemaakt van Lariks Douglas hout die met name voor de sier wordt gemaakt. In de zijtuin wordt een robuuste pergola gemaakt van hout met mooie dikke palen van 12×12 cm. In de achtertuin komt een houten vlonder met een overkapping waar een loungegedeelte wordt gerealiseerd. Dit biedt de mogelijkheid om heerlijk te genieten in eigen tuin. De terrasvlonder wordt gemaakt van hout en wordt 25 cm verhoogd wat een mooie balans geeft en een uniek element in de tuin wordt. Zo krijgen de unieke elementen de aandacht die ze nodig hebben.

 

Beplanting
In het ontwerp is veel ruimte gemaakt voor bomen. Er worden maar liefst 11 bomen aangeplant. Van knotwilgen tot een meerstammige berkenboom. Daarnaast wordt, ten behoeve van de privacy van de klant, niet woekerende bamboe aangeplant in de zichtlijnen naar de buurtbewoners. De hagen zijn beukenhagen groen en rood door elkaar heen gekleurd wat weer zorgt voor een mooie kleurcombinatie. De beplanting die wordt aangeplant is een mengsel tussen vaste planten, siergrassen, kruiden en heesters. Enkele voorbeelden van de vaste planten die wij graag gebruiken zijn; Asters, Echinacea p, Geranium, Lavendel, Nepeta, Salvia, Sedum en Verbena.