Tuinontwerp Drachten

Voor een klant in het Fennepark in Drachten hebben wij een tuinontwerp mogen laten maken door onze tuinarchitect Wilfried Reuvers. In de het tuinontwerp zijn alle wensen van de klant meegenomen. Voorafgaande aan het ontwerp heeft de klant een moodboard met foto’s opgemaakt met voorkeuren van elementen voor de tuininrichting. Door middel van een oriënterend gesprek en dit moodboard is het onderstaande tuinontwerp tot stand gekomen.

Terrassen en klinkers
Deze moderne en strakke tuin heeft veel diversiteit en bepaalde luxe elementen waardoor het extra aantrekkelijk wordt om veel in de tuin te vertoeven. Er zijn twee terrassen aangelegd door middel van robuuste Oudhollandse Schellevis tegels in klein formaat (50x50x5cm). Het eerste terras ligt meteen achter het huis waar de familie door de schuifdeuren meteen op het terras kan vertoeven. Naast de terrastegels worden twee paden aangelegd van roodbruine dikformaat klinkers. Deze roodbruine klinkers zorgen ervoor dat de tegelverharding wordt onderbroken. De kleur past weer mooi in contrast bij de lichtgrijze tegels.

Loungegedeelte
Door middel van staptegels door het gazon van graszoden kan de familie het andere terras betreden. Het voordeel van graszoden is dat men meteen een groen gazon heeft. Dit terras is overdekt door een overkapping. Deze overkapping is gemaakt van Lariks Douglas palen 12×12 blank hout en de afwerking is geheel in het zwart. In de overkapping komen aan beide zijkanten de zogenaamde Louvre modellen. Dit zijn wanden in de vorm van houten lamellen. Deze lamellen geven een sfeervol beeld aan het loungegedeelte. De binnenkanten worden afgewerkt met zwarte Zweedse Rabatdelen.

Hardhouten zitbank en kleurrijke beplanting
In het verlengde van het loungegedeelte is een luxe hardhouten zitbank meegenomen. Deze strak ogende zitbank is voor de uitstraling van de tuin prachtig en dient natuurlijk ook functioneel om op te zitten. Achter de zitbank is een border met hoge beplanting getekend waardoor de zitbank prachtig tegen een border aan komt te liggen en de hoge beplanting boven het zitgedeelte uitkomt. Naast deze border is er nog een border met lage beplanting langs de erfafscheiding en een verhoogde border meegenomen waar veel kleurrijke beplanting in wordt geplant. De verhoogde border wordt gemaakt van Oudhollandse stapelelementen in dezelfde kleur als de terrastegels.

Tuinverlichting
In het loungegedeelte zijn sfeervolle wandlampen opgehangen die door middel van een omgekeerde trechter het zachtgele licht naar beneden schijnen. Bij de bomen in de tuin zijn grondspots gemonteerd die de bomen van onderen verlicht. Dit geeft in de avonduren een bijzonder mooi gezicht als de takken/bladeren van onderen verlicht worden. Langs de staptegels in het gazon zijn twee staande lampen geplaatst om de staptegels uit te lichten in het groene gazon. Tuinverlichting geeft een geweldig sfeerimpressie aan de verschillende elementen in de tuin.