Tuinontwerp Drachten

Dit prachtig mooie tuinontwerp hebben wij mogen realiseren voor een gezin uit Drachten. Belangrijke aspecten die moesten worden meegenomen zijn strakke lijnen en vormen, zichtlijnen creëren, verharding laten combineren met houtwerk in de vorm van vlonderterrassen, veel ruimte voor groen (borders met beplanting en bomen).

Ruimte voor groen met kleurrijke beplanting
De beplanting wordt afgewisseld met hoge en lage begroeiing en een moestuin en pluktuin. Een bloemenrijke plaats in de tuin waar de klant kan genieten van de kleuren en geuren van prachtige bloemen. Ook voor bijen, vlinders en insecten wordt dit een paradijs. De insteek is om een dichtbegroeiing zee van bloemen en planten te creëren waardoor de borders onderhoudsarm worden.

Hardhouten vlonders
De vlonders worden strak opgeleverd en gemonteerd met Azobe hardhout. De vlonders worden gemonteerd met rvs-vlonderschroeven die verzinkt worden aangebracht. Rondom de vlonders plaatsen we robuuste Oudhollandse tegels met de afmeting 200x100x10 cm. Deze grote opvallende tegels geven de tuin body.

Strakker verhoogde vijver
Als unieke eyecatcher wordt er een strakke verhoogde vijver aangelegd. Een vijver in de tuin geeft rust en een andere beleving. Het trekt levendige organismen en geeft een natuurlijke uitstraling. In de vijver wordt een vijverpomp aangelegd die het water circuleert en filtert. Daarnaast worden er enkele vijverplanten in geplaatst om ervoor te zorgen dat het een levendige vijver wordt.