Bij ons in de regio hebben we relatief veel boerderijen. Het is altijd weer een leuke uitdaging om voor deze relatief grote tuinen aan de slag te mogen. Dit keer was de wens een moderne boerderijtuin in Garijp.

De tuin

Deze moderne boerderijtuin is opgemaakt uit strakke lijnen met prachtige landschapselementen. De gebakken dikformaat bestrating in combinatie met Oudhollandse tegels geeft sfeer en uitstraling aan de verharding. Onder de gootrand zijn Nidagravel platen aangebracht, welke afgevuld zijn met gebroken grind en onderbroken worden door hortensia’s.

Erfafscheiding en aankleding

De strakke lijnen in de tuin worden ondersteund door stoere pergola’s aan de zijkant van het huis. Rondom de woning zijn beuken hagen aangeplant om zo de tuin te omlijsten en de overgang aan te geven naar het weiland. Voor de woning zijn twee oude knotlinde’s aangeplant. De zuilbomen versterken het pad naar de voordeur. In de tuin zijn meerdere bomen aangeplant die de woning en tuin aankleden. De borders zijn onderhoudsarm aangeplant, meer bloei en minder onderhoud. In het gazon zijn enkele fruitbomen aangeplant.