Haal ook de natuur in uw tuin!

De natuur is dichterbij dan uw denkt, of u een grote of een kleine tuin hebt, een landelijke boerderijtuin of een strakke stadstuin. Met een beetje aandacht en een paar eenvoudige aanpassingen maakt u van uw tuin een hotel voor legio aan insecten en dieren.

Voor vogels zijn struiken de perfecte plaats om te schuilen, ook kunnen vogels de bessen de ook aanwezige rupsen van de struiken eten. Wanneer er genoeg voedsel en beschutting in uw tuin te vinden is, komen de vogels vanzelf.

Vlinders houden van planten vol met nectar, bijvoorbeeld de marjolein, lavendel, ereprijs en verbena,s. De rupsen van de vlinders moeten ook in de buurt te eten hebben. Denk hierbij aan planten met veel bladeren.

Kikkers houden van water en rommelige beschutting, leg een stapeltje stenen en/of takkenhoop naast de vijver zodat de kikker zich op zijn gemak voelt.

Een heg in plaats van een schutting is veel beter voor de natuur, vogels en insecten vinden via een heg verbintenis buiten uw tuin. Wanneer u geen ruimte heeft voor een heg, kan u de schutting laten begroeien met een klimplant.