Tuinontwerp Bovensmilde

Elverdink Hoveniers werkt niet alleen in Friesland. Ditmaal mochten we een tuinontwerp maken voor een tuin in Bovensmilde, Drenthe.

Tuinontwerp bij jaren 30 woning Bovensmilde

Er moest een tuinontwerp komen voor een nieuwbouwwoning in de jaren 30 stijl. De woning is gelegen in een landschappelijke omgeving. Tijdens het eerste vrijblijvende oriënterende gesprek zijn de plannen gemaakt voor een zeer sterk en creatief tuinontwerp. De gebakken verharding welke in twee contrast kleuren aangebracht worden versterken de klassieke stijl van de woning. Het wordt daarmee dus een mooi en compleet geheel.

In de terrassen wordt een strakke tegel verwerkt en deze is voorzien van een keramisch toplaag. De woning kent een hoogte verschil ten opzichte van het gazon achter de woning. Hierdoor kan er dus vanaf de woning diep de tuin in worden gekeken. Zichtlijnen zijn een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp.  Dit nemen we altijd mee tijdens het realiseren van onze ontwerpen.

Slingerend door de as van de tuin wordt een greppel gegraven, en het gazon glooiend gemaakt. De greppel eindigt in een natte vegetatie waar oeverplanten en amfibieën kunnen vertoeven. De fruitbomen en bessen struiken zorgen voor veel eetplezier.

Er worden bloemenweides aangelegd. Deze zorgen voor een lange periode aan bloei bloei. Daarmee zijn deze stukken dus ook onderhoudsarm. Rondom de woning en aan de zijkant van de woning wordt de tuin met een strakke haag omlijst. In de aslijn voor de woning komt een open zicht vlak wat de woning versterkt, het ornament wordt daarbij de eyecatcher. Bomen geven hoogte en volume aan het geheel.

Ook op zoek naar een mooi tuinontwerp?

Uw tuin is het verlengstuk van uw woning

Een tuin is onderdeel van ons huis en daarmee een belangrijk onderdeel van ons leven. Het is van belang dat we ons er prettig voelen. Bent u op zoek naar een uniek tuinontwerp voor uw situatie? Of bent u opzoek naar iemand die uw ideeën in een ontwerp om kan zetten? Dan bent u bij Elverdink Hoveniers aan het juiste adres. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Om u te helpen bij het verwezenlijken van uw ideeën en wensen over een nieuwe tuin, komt Elverdink Hoveniers vrijblijvend bij u langs voor een oriëntatiegesprek. In dit gesprek zullen uw ideeën, wensen en eisen besproken worden. Op basis van dit oriëntatiegesprek kan er een globale inschatting worden gemaakt. Wanneer uw ideeën en wensen in kaart zijn gebracht kunnen wij een tuinontwerp voor u maken.

Meer weten over tuinontwerpen en de procedure? Lees dan verder: Tuinontwerp.