Tuinontwerp en tuinaanleg Ureterp

In Ureterp hebben we een tuin aangelegd met bijzondere elementen aan de hand van een geweldig mooi tuinontwerp. In gesprekken met de klant zijn de wensen en behoeften in kaart gebracht. Naar aanleiding van deze wensen en behoeften van de klant is een mooi tuinontwerp tot stand gebracht.

Ruimte voor beplanting
De ziel van een tuin is de beplanting. Deze klant vond het zeer belangrijk dat er veel beplanting in de tuin werd geplaatst. Beplanting geeft een sfeervol en levendig karakter en onderbreekt de strakke lijnen, verharding en halfverharding. Zo zijn er bijvoorbeeld meerstammige struiken, vlinderstruiken, allerlei soorten siergrassen, Kattenstaart, Zonnehoed, Ijzerhard, Sedum en de Kleine maagdenpalm geplant. De borders bestaan voornamelijk uit vaste planten die ervoor zorgen dat de border dichtbegroeid wordt waardoor het onderhoudsarm is.

Tuinmuren
Om privacy te creëren voor de tuinzit naast het huis zijn twee tuinmuren gemaakt van Lariks Douglas planken. Deze planken zijn verticaal gemonteerd. De randen aan de bovenkant van de tuinmuren zijn omkleed met zinkwerk. Onder het zinkwerk is tuinverlichting bevestigd zodat de tuinmuren en de beplanting daaronder prachtig opschijnen in het donker.

Vijver
De vijver is een in beton gegoten rechthoekige verhoogde vijver. Een strakke vijver die goed past bij de andere strakke lijnen en elementen in de tuin. In de vijver zijn waterplanten en waterlelies aangeplant. Water zorgt voor een levendig karakter en geeft body aan de tuin.

Robuuste verhoogde borders
In de tuin zijn verschillende verhoogde borders aangelegd. De verhoogde borders zijn gemaakt van robuuste Oudhollandse kantopsluiting in de kleur antraciet. Het zorgt voor creativiteit en brengt hoogte en diepte in de tuin. Tevens is het een mooie kantopsluiting voor de verharding en de grindvakken.