Tuinontwerp stadtuin Leeuwarden

Dit exclusieve tuinontwerp is gemaakt voor een tuin in het centrum in Leeuwarden. In het tuinontwerp zijn verschillende moderne en exclusieve materiaalkeuzes meegenomen. Ook is er veel ruimte gemaakt voor groen.

Robuuste Oudhollandse staptegels en zittafel
In de voortuin zijn grote staptegels getekend met de afmeting 1×2 meter. Robuuste en onderhoudsarme elementen die niet recht maar juist in een speels patroon naar de voordeur lopen. Tussen de tegels worden roodbruine klinkers aangelegd. Het terras wordt net als de staptegels gelegd met Oudhollandse tegels. De afscheiding hiertussen is laag groeiende (20-50 cm) beplanting met veel kleur en tevens dier- en milieuvriendelijk voor bijen en vlinders. Tevens is er een grote Oudhollandse tafel van Schellevis in het ontwerp opgenomen van 4 meter lang bestaande uit Oudhollands beton materiaal. Deze unieke tafel biedt veel body aan de tuin en valt meteen op.

 

Plankieren
Een opkomend fenomeen in tuinen is houtwerk in de vorm van plankieren. Dit kunnen bijvoorbeeld zitbanken of verhoogde borders zijn. In de zitbanken kunnen bomen worden geplant wat een uniek beeld geeft aan de tuin. Ook kan een plankier een lage loopverbinding zijn tussen bijvoorbeeld een pad en terras. Hout geeft een rustig en natuurlijk karakter aan de omgeving. Plankieren kunnen op allerlei creatieve manieren fungeren in de tuin.

 

Ook op zoek naar een mooi tuinontwerp?

Een tuin is onderdeel van ons huis en daarmee een belangrijk onderdeel van ons leven. Het is van belang dat we ons er prettig voelen. Bent u op zoek naar een uniek tuinontwerp voor uw situatie? Of bent u opzoek naar iemand die uw ideeën in een ontwerp om kan zetten? Dan bent u bij Elverdink Hoveniers aan het juiste adres. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.