Tuinontwerp Leeuwarden

Elverdink Hoveniers heeft na gesprekken met de klant een mooi tuinontwerp laten maken voor een stadstuin in het centrum van Leeuwarden. In deze tuin zijn aan verschillende elementen aandacht besteed die naar voren komen. De bestrating bestaat uit terrastegels die in halfsteensverband worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat het terras een speelse uitstraling krijgt en de rechte lijnen worden onderbroken. Aan beide zijkanten van de tuin zijn twee verhoogde borders opgenomen met aan beide kanten een met hout bekleedde zitbank. In de borders wordt beplanting aangeplant die de hele border opvullen met kleur en 3 sierlijke bomen die hoogte en diepte geven.

Aan weerskanten wordt een moderne erfafscheiding geplaatst van hardhouten latten. De latten hebben een breedte van circa 4 á 5 cm en worden horizontaal bevestigd met een tussenruimte van 1 cm. Achter de latten wordt zwart doek bevestigd zodat er geen tussenruimte is waar men doorheen kan kijken. De erfafscheiding heeft een zeer lange levensduur en zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Dit soort schuttingen zijn zeer in trek momenteel en zijn een echte trend.

Grenzend aan het terras is een vlonder getekend. De vlonder zal bestaan uit hardhouten balken van 12×12 cm met een lengte van 3 meter. Een robuuste vlonder die exclusief is vanwege de dikte van de balken. De bovenkant van de balken worden met een bandschuurmachine opgeschuurd zodat de klant en hun kinderen hier in de zomer prima op kunnen lopen zonder schoenen. Boven de vlonder lopen pergola’s van de ene kant naar de andere kant van de tuin. De pergola’s worden geplaatst in de border zodat er mooie klimplanten omhoog kunnen groeien.