Tuinaanleg Drachten

In het voorjaar van 2020 mochten wij een riante tuin aanleggen in het midden van het centrum van Drachten in Friesland. De tuin moest veel ruimte krijgen voor comfort en relaxen. De klant wilde graag zoveel mogelijk genieten buiten in de tuin. In overeenstemming met de klant en Elverdink Hoveniers is er zelf een opzet getekend met de wensen van de klant en de ideeën van Elverdink Hoveniers. Samen hebben we een tuin gecreëerd die een persoonlijk paradijs wordt van de klant.

Er werden afspraken gemaakt en onze hoveniers konden gaan starten met hun passie; het aanleggen van tuinen met het uiteindelijke doel; het aanleggen van een droomtuin voor de klant.

De tuin heeft twee mooie vlonderterrassen gekregen. 1 vlonderterras is voorzien van een overkapping waar de familie heerlijk kan vertoeven. Met een vuurkorf en lounge stoelen en de nodige sfeer attributen die in de overkapping zijn toegevoegd, is dit echt hun tweede huisje geworden, alleen dan buiten. Het andere vlonderterras is uitgerust met een loungegedeelte waar de zon voor een groot gedeelte van de dag lekker op schijnt.

De nieuwe erfafscheiding en de toegangspoort zijn gemaakt van Zweedse Rabat planken in zwarte kleur. De pergola’s in de tuin die zorgen voor hoogte en diepte en waar klimplanten op zullen groeien zijn ook zwart geverfd voor een uniek beeld.

Naast Oudhollandse tegels voor de terrassen is er gekozen voor een stuk halfverharding met stijlvol gebroken grind. In de tuin zijn ook u-elementen in antraciet kleur geplaatst op verschillende plaatsen die fungeren als een zitbank.

Tussen de halfverharding en het vlonderterras met loungegedeelte zijn graszoden aangebracht. De Familie had hierdoor gelijk een tuin die klaar is en een mooi groen gazon! In het gazon is een zwembad ingebouwd. Zo heeft de klant nog meer het idee dat ze in eigen tuin op vakantie zijn. De pool met helderblauw water is een genot met de warme dagen om lekker af te koelen of heerlijk in te relaxen.