Tuinaanleg Drachten

Elverdink Hoveniers heeft in samenwerking met Passiflora Drachten een prachtige sfeertuin aangelegd voor de mensen van Passiflora en al zijn bezoekers. Passiflora Drachten is een kwekerij voor vaste planten. Het prachtig gelegen complex van ruim een hectare groot, vormt een groene oase in de woonwijk Maartenswouden (Park Suyderwijk). Bij Passiflora werken cliënten van Talant. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking.

Om de belevenistuin te moderniseren en uit te breiden heeft Passiflora Elverdink Hoveniers ingeschakeld. Samen met Passiflora en onze tuinarchitect is er een geweldig tuinontwerp tot stand gekomen.

Natuurlijke vijver met vistoren
Om de belevingstuin extra sfeer te geven is er een natuurlijke vijver aangelegd. De vijver heeft verschillende niveaus in het water. De Verschillende hoogtes brengen het water via natuurlijke watervalletjes naar het andere onderliggende niveau. Via een pomp circuleert het water constant. Midden in de vijver is een vistoren geplaatst. Deze vistoren is een echte blikvanger en een zeer exclusief element. Dit vistoren geeft nog meer plezier aan de vijver. De vissen trekken graag naar het warmere water in de vistoren waardoor de vissen goed te zien zijn.  De vijver is rondom aangekleed met natuurstenen, bolstenen, waterplanten, taludplanten etc.

Prieel
Nabij de vijver is een houten prieel gemaakt met Lariks Douglas balken. Het prieel is gemaakt op een enorme robuuste ronde balk. Daarop zijn via meerdere staande palen, liggers bevestigd op de middelste paal waardoor een prachtig rond prieel is gecreëerd. Via het pad zijn nog enkele pergola’s gemaakt met klimplanten waardoor het lijkt alsof je in een tunnel naar het prieel kunt lopen. Bij de vijver is ronde terrasvlonder gemaakt van Douglas hout waar de cliënten van Talant en de bezoekers rustig kunnen genieten van het water, de vissen en de bloemen.

Door middel van natuurlijk aangelegde schelpenpaden met stalen randbegrenzing, kan een ieder zich een weg banen door de prachtige bloemenzeeën. Een geweldige afwisselingen van allerlei soorten bloemen en planten, insecten, bijen en vlinders. Een kleurrijke oase met heerlijke bloemengeuren. Het is zeker de moeite waard om Passiflora tijdens het groei- en bloeiseizoen eens te bezoeken en de cliënten passievol aan het werk te zien!