Tuinontwerp Leeuwarden

Voor een tuin in de wijk Wiarda in Leeuwarden hebben wij een prachtig creatief tuinontwerp laten realiseren. Wiarda is de jongste buurt in het nieuwbouwgebied de Zuidlanden in Leeuwarden. Het is een prachtige wooncombinatie van landelijk en waterrijk wonen en tevens een zeer kindvriendelijke buurt.

Deze bijzonder ingerichte tuin doet heeft alles wat een tuin zou moeten hebben. Een afwisseling van verschillende elementen zoals;

Sierverharding
In de tuin komen twee terrassen bestaande uit Oudhollandse tegels in Antracietkleur. Achter bij de achterdeur en bij het loungegedeelte. Een deel van het terras onder de overkapping van het loungegedeelte wordt verhoogd met een opstapje. Dit creëert een soort van ‘zwevend terras’. De terrassen worden onderling in verbinding gemaakt met twee klinkerpaden. De klinkers die gebruikt worden zijn getrommelde dikformaat klinkers in rood/bruine kleur.

Tuinelementen van hout
In de tuin zijn verschillende houtelementen te vinden. Zo worden er pergola’s gemaakt van circa 220 centimeter hoog met robuuste Lariks Douglas palen van 12×12 cm. Op de rand van de verhoogde border wordt een zitbank gemaakt. Aan de zijkant van het huis wordt een zitplankier gemaakt met een deksel waar de familie tuinspullen in kan opbergen.

Gazon en kunstgras
Achter huis wordt een gazon aangelegd door middel van graszoden. De groene kleur en het gras geeft leven aan de tuin. Daarnaast neemt het gras samen met de borders de neerslag op die in de tuin valt. Aan de zijkant van de tuin wordt kunstgras neergelegd omdat dit de speelplaats wordt van de kinderen. Hier wil de familie geen onderhoud aan hebben.

Loungedeelte
Achter in de tuin wordt een overkapping gemaakt waar de familie heerlijk in kan uitrusten. Lariks Douglas hout wordt gebruikt in blanke kleur en wordt afgewisseld met muren van Zweedse rabbat zwarte planken. Het dat wordt gemaakt met Sedum en wordt dus een groen dak. Een opkomend natuurlijke oplossing met duurzame aspecten.

Bloemenrijke borders die perfect zijn voor bijen, vlinders en insecten
De borders bestaan zowel uit lage borders en verhoogde borders met Oudhollandse stapelelementen met een dekrand als afwerking (hetzelfde materiaal als de tegels). In de borders wordt beplanting aangebracht die ideaal zijn voor de leefomgevingen van bijen, vlinders en insecten. De vaste planten, heesters en bomen zorgen ervoor dat de tuin meer kleur krijgt en een natuurlijk en levendige uitstraling krijgt!