Stadstuin aanleggen

Het aanleggen van een stadstuin is niet altijd makkelijk. Een stadstuin is meestal niet groot, waardoor je creatief moet omgaan met de ruimte. Daarnaast is privacy belangrijk. Meestal hebben buren zicht op de tuin en dit wil je graag voorkomen. Stadstuin Leeuwarden: de wens voor deze keer is ruimte voor mens en dier. Kortom een nieuwe uitdaging voor Elverdink Hoveniers.

Tuinaanleg Leeuwarden

Deze stadstuin biedt ruimte voor mens en dier. De bestrating is gecombineerd met strakke steentjes en Oudhollandse 80×80 tegels. De tegels zijn verticaal aangebracht wat een geweldig effect geeft aan de tuin. Het midden gedeelte van de tuin is verlaagd, in de traptreden is In-lite verlichting opgenomen wat een bijzonder effect geeft. Zowel in de zon als in de schaduw kan op verschillende plaatsen in de tuin gezeten worden.Er zijn twee pergola’s aangelegd die de tuin hoogte en diepte bieden. Op de lange zit, lounge bank kan heerlijk vertoeft worden De Salix chermesina krijgen schitterende rode twijgen.

Bloembakken en borders

De verhoogde bloembak welke grijs gestuct is zorgt voor hoogteverschil in de tuin. De borders aan beide zijkanten van de tuin zijn voorzien van vlinderbloemige beplanting. Meerdere soorten bloembollen verhoogt de sfeer in het voorjaar en de zomerperiode. De afscheiding is in dezelfde antraciet kleur als de schuur geplaatst. Deze bouwkundige elementen zorgen ervoor dat de tuin levendig wordt en plaats bieden om volop te genieten.

Impressie stadstuin Leeuwarden

Kleine impressie van de stadstuin in Leeuwarden.