Senioren Tuin te Leeuwarden

Tuinwensen senioren 50+

Elverdink Hoveniers kreeg de opdracht om bij een tuinrenovatie rekening te houden met de leeftijd van de opdrachtgever. Deze behoren tot de senioren 50+ zeiden ze lachend. Daarom hebben wij het tuinontwerp aangepast op de wensen van de klant. Nadat het tuinontwerp besproken was kon begonnen worden met de renovatie.

Indeling tuinrenovatie

De verharding is gelegd met gebakken waalformaat Onyx die een bijzonder mooie kleur en een strakke uitstraling heeft. De verhoogde bloembakken zijn opgelijmd met natuursteen Spotted Bluestone stapelblokken welke een natuurlijke uitstraling hebben. De bakken zijn afgewerkt met Spotted Blue afwerkranden. Tegen de woning aan zijn grindstroken aangebracht, onder de grindstroken zijn Nidagravel platen verwerkt waar het grind in ligt, door Nida gravelplaten zak je niet in het grind weg en kun je een trapje zo neerzetten om de ramen te wassen.

Bomen en beplanting

Er is voor het groenblijvende siergras gekozen welke jaarrond een groene uitstraling geeft. De solitaire rood bladige Acer geeft een mooi effect op de tuin. De zuilbomen brengen meer hoogte en diepte in de tuin. Er is voor In-lite tuin verlichting gekozen waarmee de tuin subtiel uitgelicht wordt, naast sfeer is de verlichting ook preventief. Al met al een zeer geslaagde onderhoudsarme Senioren Tuin.

Impressie senioren tuin

Onderstaand een kleine impressie van de senioren tuin.