Modern klassieke tuin Hardegarijp

Wat is een moderne klassieke tuin?

Soms worden door de tuinliefhebbers meerdere stijlen mooi gevonden. Daarom wordt er ook wel eens gekozen om te spelen met twee (tuin)stijlen door elkaar. Een uitdaging die wij zeker niet uit de weg gaan. Het mixen van deze twee tuinstijlen geeft doorgaans een schitterend resultaat. Een modern klassieke tuin is eenvoudig weg een moderne tuin met klassieke elementen. Of andersom een klassieke tuin met moderne elementen. Nadat de plannen zijn besproken is een goed doordacht plan en tuinontwerp van belang.

Modern klassieke tuin

Deze tuin heeft veel karakteristieke kenmerken van een moderne-klassieke strakke tuin. Deze Strackstone bestrating in de kleur Havanna gecombineerd met Oudhollandse 80×80 tegels geeft een uitermate mooie uitstraling. De Strackstone stenen worden onderbroken door de Oudhollandse tegels waardoor er een speelser karakter in de tuin ontstaat.

Tuinhout en grassen

De pergola gemaakt van duurzaam lariks douglas hout is vakkundig onderling bevestigd. Naast uitstraling krijgen de klimplanten de mogelijkheid om de tuin te voorzien van natuurlijke kleuren. De borders zijn aangelegd om te tuin natuurlijker te maken, zo zijn er tussen de Pennisetum alopecuroides Hameln bloeiende Verbena bonariensis Lollipop geplant en Allium lobmaster sieruien waardoor de border jaarrond uitstraling heeft. Privacy werd ook belangrijk gevonden, daarom zijn er bomen aangeplant. In dit geval is gekozen voor leibomen.  Deze zorgen niet alleen voor meer privacy, maar geven ook diepte, hoogte en meer kleur in de tuin.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe tuin?

Een mooie aangelegde tuin begint met een goed ontwerp! Nadat er een tuinontwerp gemaakt is, kunt u de tuinaanleg overlaten aan Elverdink Hoveniers. Tijdens het aanleggen van uw tuin komt kwaliteit op de eerste plaats. Het ontwerp wordt tot in detail omgezet in een prachtige tuin. Met onze machines en ervaring klaren wij die klus wellicht in een fractie van de tijd die u daar zelf voor nodig had. En dan kan het echte werk beginnen: de tuinaanleg.

Elverdink Hoveniers helpt graag mee aan uw tuinplezier!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: 0511-521804