tuinaanleg

Een mooie aangelegde tuin begint met een goed ontwerp!

Nadat er een tuinontwerp gemaakt is, kunt u de tuinaanleg overlaten aan Elverdink Hoveniers. Tijdens het aanleggen van uw tuin komt kwaliteit op de eerste plaats. Het ontwerp wordt tot in detail omgezet in een prachtige tuin. Met onze machines en ervaring klaren wij die klus wellicht in een fractie van de tijd die u daar zelf voor nodig had. En dan kan het echte werk beginnen: de tuinaanleg.

Grondwerk

Het aanleggen van een tuin brengt veel grondwerk met zich mee. Wij beschikken over machines en materiaal om het ontgraven en verzetten van grond, grind en zand mogelijk te maken. Alles wat nodig is om een goede ondergrond te verkrijgen. Beplanting, bomen en een gazon hebben de juiste ondergrond en voeding nodig. Dit zorgt voor de juiste groeiontwikkeling voor uw tuin. Voor elke vierkante meter in uw tuin wordt zorg gedragen. Is uw tuin vaak vochtig en nat, dan kunnen wij in overleg uw tuin voorzien van drainage. Ook verzorgen wij de aanleg van vijvers om van uw tuin nog meer uw eigen leefomgeving te maken.

Bestrating en verharding

Elverdink Hoveniers verzorgt alle soorten bestrating in uw tuin. Van 100 bij 100 terrastegels tot gebakken waaltjes voor uw oprit. Wanneer u kiest om bijvoorbeeld uw huidige tegels te hergebruiken levert dat geen enkel probleem op. Heeft u liever bielsen om uw border als afbakening? U wens is onze uitvoering.

Bouwkundige elementen

Bouwkundige elementen zijn onmisbaar in een tuin. Het maakt de tuin levendig, functioneel en brengt hoogte en diepte in de tuin. Elementen waar u aan kunt denken zijn overkappingen, pergola’s, tuindeuren, schuttingen, erfafscheidingen, vlonders, keerwanden, zitbanken, tuinhuisjes etc. Vanaf de advies- en ontwerpfase tot en met de realisatie staan wij voor u klaar.

Verlichting

Wilt u dat uw tuin in het donker licht en sfeer uitstraalt? Wij staan u bij met het opzetten van een verlichtingsplan en het aanleggen van de tuinverlichting. Uiteraard met uw wensen als richtsnoer. Tuinverlichting is functioneel, veilig en sfeervol. In-lite heeft een breed assortiment die bestaat uit alle soorten tuinverlichting. De populaire LED verlichting is 12 volt en energiezuinig.

Beplanting

Wat is een tuin zonder groen? Hortensia’s, taxus, buxus, siergrassen en andere struiken, heggen en grassen geven uw tuin leven en uitstraling. Liefst zo lang mogelijk. Voordat Elverdink Hoveniers aan de aanleg van uw tuin begint, bespreken we samen met u het beplantingsplan: waar in uw tuin wilt u planten hebben en welke planten zijn dat? Het aanbod van planten is groot. Elverdink Hoveniers adviseert u op dit gebied graag. Wanneer duidelijk is welke planten uw tuin gaan vullen, de bestrating is gelegd en de erfafscheidingen en bouwkundige elementen zijn geplaatst, ronden we de tuinaanleg af.

Afwerking

Als de tuin uiteindelijk is aangelegd en alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, zal de afwerking plaatsvinden. De tuin wordt bezemschoon afgeleverd. Ook alle tuinresten en afvalmaterialen zullen voor u afgevoerd worden. Het is tijd om van u tuin te gaan genieten!